Ingestort Huis (Haakarmbak)

Innovatief Training Object voor Brandweerteams

saphire-orb banner-stripes
saphire-orb

In samenwerking met Veiligheidsregio Zuid-Limburg heeft SAPHIRE-CTC een uniek en innovatief trainingsobject ontwikkeld: het Ingestorte Huis gemonteerd op een haakarmbak frame.

Dit flexibele trainingsobject maakt het voor brandweerteams mogelijk om instortingsscenario’s realistisch en veilig te oefenen, in lijn met de ‘Nieuwe Visie Hulpverlening’. Met dit ontwerp kunnen brandweerlieden overal trainen, zonder gebonden te zijn aan één locatie.

Belangrijkste kenmerken van het Ingestorte Huis

  • Mobiel en Verplaatsbaar
    Dankzij het haakarmbak frame kan het object: Ingestort Huis eenvoudig getransporteerd worden tussen verschillende brandweerkazernes of trainingslocaties. Dit maakt het mogelijk om trainingen flexibel in te richten, aangepast aan de behoeften van de regio.
  • Realistische Scenario’s
    Het Ingestorte Huis simuleert situaties zoals een auto die in een woning is gereden, waarbij sprake kan zijn van slachtoffers, gaslekken, en instortingsgevaar. Brandweerteams kunnen oefenen in het stabiliseren van structuren, redden van slachtoffers en het veilig omgaan met gevaarlijke situaties.
  • Veilige en Effectieve Training
    Dit trainingsobject biedt een veilige leeromgeving voor brandweerlieden om hun vaardigheden te verbeteren, zonder dat de realiteit uit het oog wordt verloren. De focus ligt op realistische oefening van noodsituaties die kunnen optreden bij instortingen of andere structurele gevaren.
  • Gebaseerd op Eerdere Projecten
    Het ontwerp van het Ingestorte Huis is gebaseerd op eerdere vaste trainingsobjecten, maar dankzij de mobiliteit en flexibiliteit van het haakarmbak frame is dit een duurzamere en efficiëntere oplossing.

De eerste oefeningen met het Ingestorte Huis hebben veel positieve feedback opgeleverd. Brandweerteams hebben aangegeven dat het object nieuwe mogelijkheden biedt om een breder scala aan scenario’s te trainen. Dit omvat het omgaan met gaslekken, het veilig evacueren van slachtoffers, en het effectief inzetten van redding gereedschap in complexe omstandigheden.

Volg nieuws van SAPHIRE-CTC

Naast ons nieuwste trainingsobject: Ingestort Huis (Haakarmbak), blijf je op de hoogte van al onze innovaties en projecten via de sociale mediakanalen van SAPHIRE-CTC op Instagram, Facebook, en LinkedIn. Regelmatig delen we updates over nieuwe projecten zoals dit instortingsobject, vacatures en andere interessante weetjes. Heb je geoefend op een van onze objecten, zoals het Ingestorte Huis? We horen graag jouw ervaringen!

Neem contact met ons op

Vul het formulier in of stuur een e-mail

Contact Form